top of page

Annelies Vansant is huwelijks- en eventbloemiste onder de naam Stek.
Het woord 'stek' heeft twee betekenissen die mooi samenvatten wat Annelies doet en waarom.

Enerzijds staat 'stek' voor 'een afgesneden takje dat kan uitgroeien tot een nieuwe plant' en dus voor haar passie voor bloemen, groen en alles wat de natuur voortbrengt. Anderzijds betekent het woord stek 'een plaats waar men zich thuis voelt'. Het vertaalt haar liefde voor alles wat met schoonheid, gezelligheid en styling te maken heeft, maar ook de manier waarop ze graag met mensen omgaat en de evenementen en huwelijken die ze het liefst verzorgt; diegenen vol persoonlijkheid en eigen(wijs)heid!

​Gepersonaliseerd maatwerk voor bijzondere levensgebeurtenissen; daar ligt haar hart, omwille van de emoties en details die Annelies steevast in haar werk vervat. Inspiratie haalt ze vooral uit de natuur. Haar bloemwerk is er onlosmakelijk mee verbonden. Delicaat en fragiel, en toch ook weelderig. Imperfect en ogenschijnlijk simpel, maar heel gedetailleerd. Uitgepuurd doch overvloedig.
Kleur speelt een hoofdrol in haar werk, weliswaar op een subtiele manier. Geen kleuren die clashen, maar wel delicate overgangen, tussentinten en schijnbaar ongewone combinaties die enkel de natuur zo mooi kan verzinnen.
Originaliteit is voor Annelies enorm belangrijk. Ze werkt dan ook bij voorkeur met bloemen uit haar eigen pluktuin en vondsten uit de natuur. Niet de perfect rechte stengels uit de grondhandel, maar net die gekke krommingen en vormen uit de tuin inspireren haar in haar ontwerp.
Het liefst vertoeft Annelies in haar bloementuin, die grenst aan haar atelier met zicht op de Kempense velden. Sinds 6 jaar kweekt ze eigen bloemen, elk jaar een beetje meer. Voorzichtig droomt ze ervan om in de toekomst meer en meer met een uniek aanbod aan zelfgekweekte, seizoensgebonden en lokale bloemen te werken.


 

©Tasja Van Rymenant

bottom of page