Styled shoot | Aan zee


Het voorbije jaar kreeg ik de kans om mee te werken aan een erg spannend project. Olga van Minn en fotografe Tasja Van Rymenant vatten namelijk het plan op om een boek uit te brengen rond persoonlijke huwelijksceremonies en vroegen mij om de bloemen te verzorgen. Maandenlang werkten verschillende leveranciers samen aan dit mooie project en nu is het er eindelijk; het boek 'Ja, ik wil' ligt in de boekhandel! Het werd een prachtig naslagwerk boordevol informatie en tips rond het creëren van een persoonlijke huwelijksceremonie en met massa's leuke ideeën en foto's ter inspiratie. Om de lezers te inspireren werden er een aantal 'styled shoots' op poten gezet. Echte koppels (getrouwd of nog (!) niet, want trouwen zal je na het lezen van dit boek) werden gevraagd om model te staan en hun liefde aan elkaar te verklaren voor de camera en in een mooie gestylede setting.

Deze shoot aan Cap Gris-Nez was een van de laatsten en er ontbrak nog een krachtig coverbeeld dus het was nu of nooit. De ceremoniebackdrop was van groot belang en die taak kwam op mijn schouders. Met de nodige stress stapte ik die ochtend in een auto vol bloemen op weg naar het noorden van Frankrijk. Het juiste plekje vinden op het strand was allesbehalve evident (want: zware bakken vol bloemen dus best niet te ver van de auto!) maar toen we eindelijk gesetteld waren en ik ongeveer een derde van de boog met bloemen had bedekt, kon ik eindelijk genieten. Dit was ongetwijfeld de mooiste omgeving waarin ik ooit heb mogen werken en de zon op mijn rug maakte het er alleen maar beter op. Dat stressvrij genieten was wel van vrij korte duur want nieuwsgierige voorbijgangers waarschuwden ons al snel voor de getijden en het naderende water, dat met de seconde dichterbij kwam. Gelukkig bleef er tegen de krijtrotsen nog een klein plekje gespaard, dus werd de bloemenboog voor het eerst verplaatst. Voor het eerst zeg ik, want nadien zouden we de backdrop nog minstens 10 keer uitgraven (om de basis te verstoppen) en weer in het zand graven, inclusief 'emmertjes water halen' om het zand terug ongeschonden te doen lijken. Alles om het beste coverbeeld te bekomen, en of dat gelukt is! De bloemenboog prijkt nu op de cover van 'Ja, ik wil' en ik ben stiekem heel fier. Ook de andere foto's zijn te prachtig om niet te delen en Eva en Jeroen stralen van liefde voor elkaar...

Shoot voor 'Ja, ik wil' boek door Minn & Tasja Van Rymenant Foto's: Tasja Van Rymenant Styling: Minn Bloemen: Stek

Jurk Eva: Ayanne

Haar & Make-up: Vizien


  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

© 2017 by Stek