Maaike + Dries

Af en toe kom je zo'n mensen tegen waar het meteen mee klikt. Tussen mij en Maaike ging dat zo. Ze mailde mij last minute met de vraag of ik de bloemen voor hun huwelijk op 22 juli kon verzorgen. Eigenlijk had ik die week vakantie ingepland, maar wat ben ik blij dat ik mijn weekje rust heb opgeofferd voor deze twee! We spraken af bij een koffie en Maaike vertelde me over haar plannen. Een kennismakingsgesprek draaide uit op een lunch en die vervolgden we een tijdje geleden met een brunch om samen de foto's te selecteren voor deze blogpost. En ik heb zo'n voorgevoel dat er nog wel wat koffiekletsen volgen! Maaike en Dries verzorgden de styling voor hun grote dag volledig zelf. En het was af, tot in de puntjes! Hun ceremonie vond plaats in een loods van het steenkoolbedrijf van Dries. Voor de gelegenheid werd deze helemaal leeg gehaald, tot op een paar dingen na die ze verstopten achter een ENORME zelfgebouwde muur van paletten die ook meteen fungeerde als backdrop. Ook de banken voor de genodigden bestonden uit paletten met ronde zwart-wit kussentjes erop, gepersonaliseerde waterflesjes, bekertjes confetti en vlaggetjes waarop hun logo telkens terugkwam. Voor aan het plafond boven het gangpad scheurden Maaike en Dries meters witte stof en dit gaf een prachtig effect!

Veel meer had deze minimalistische en industriële setting eigenlijk niet nodig, maar Maaike en Dries wilden de ruimte toch nog wat opfleuren. En zo gebeurde het dat ik iets mocht uitvoeren wat al lang op mijn bloemen-bucketlist stond; een gangpad vol wilde bloemen! Ook het grote rad van fortuin kreeg een bloemstuk aan de basis, want het rad was toch een beetje het brandpunt van de ceremonie. Maaike en Dries wilden liever geen typische huwelijksviering met vaste opbouw, maar wel een ongedwongen en losse sfeer. Ze bouwden een houten rad dat voor hen de volgorde van de ceremonie zou bepalen. Lieke van Stories by Mabel kreeg de onmogelijke taak deze ceremonie tot een goed einde te brengen en deed dat, naar horen zeggen, schitterend! Na de ceremonie verplaatste iedereen zich naar de Barenzaal in C-Mine voor het avondfeest. En die bloemstukken, die gingen gewoon mee!

Qua bloemen kreeg ik min of meer vrij spel. Ik koos voor perzik- en oranjetinten met hier en daar een donker accent om het geheel wat stoerder te maken, en veel textuur. In het bruidsboeket stak ik een Dahlia Café au Lait, zalmroze Digitalis (vingerhoedskruid) en perzikkleurige zinnia's, allemaal uit eigen pluktuin. Ik gebruikte ook braambessen, Sanguisorba (de fijne donkerrode bolletjes), chocolade Cosmos, Echinacea, blushing bride Protea en de David Austin Juliet roos, een huwelijksklassieker! Maaike's reactie toen ik haar boeket mocht overhandigen was de gedroomde reactie van elke bloemist; tranen en een dikke knuffel.

Maaike & Dries, bedankt voor jullie vertrouwen en wat ben ik blij dat ik jullie leerde kennen! Ik wens jullie een leven vol liefde en avontuur toe samen!

Fotograaf: Moment In Time Hair & Make-up: Kaat Ramboer

Grafische vormgeving: Tinne Cornelissen

Juwelen: Nimzu

Jurk Maaike: Wild At Heart Bridal

Ceremonie: Stories By Mabel


  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

© 2017 by Stek