Winter Table

Met de feestdagen in aantocht trokken de meisjes van Minn en ik het bos in en trotseerden we de kou om twee feesttafels te stylen. We geven enkele leuke tips voor wie dit jaar zelf aan de slag wil met een creatieve en originele tafeldekking.


Servies

Een mooie tafel begint bij een mooi servies. Een mix en match van kringwinkelvondsten en handgemaakte items geven je tafel eigenheid. Wij gingen voor onze tweede tafeldekking te raad bij Pottenbakster Michelle Heylen van Atelier de Vonder. Zij draait de mooiste potjes en schalen. Bestel bij haar een servies op maat en pak bij je volgende feestje uit met een unieke tafel. Of ga zelf aan de slag tijdens een van haar workshops of cursussen!


Tafellinnen

Stoffen servetten geven textuur aan je tafel en ogen feestelijker. Voor een low budget oplossing kan je op zoek gaan naar een stuk stof dat je in stukken scheurt tot een tafelloper en servetten. Bind je servet samen met een touwtje en een naamkaartje en steek er een takje groen tussen, pak er een broodje mee in of laat het nonchalant onder je bord uit hangen.

Drukwerk

Een mooi vormgegeven menukaart, een handgeschreven naamkaartje of een lijstje met gepersonaliseerde wensen geven je tafel een persoonlijke toets. Minn ontwierp het drukwerk voor deze shoot en ook jij kan er je gasten mee verblijden; de gratis printables (én meer leuke feesttips) vind je op hun blog!

Bloemen

Een bloemetje of wat groen maken je tafel af, het hoeft niet altijd veel te zijn. Een paar kerstige takken met rode besjes en wat eikenblad in een leuke vaas is in het geval van onze eerste tafeldekking al voldoende. Toch graag een bloemstuk op tafel? Ga langs bij je bloemist óf ga zelf aan de slag met de tips onderaan deze blogpost.


Een feesttafel tijdens de eindejaarsperiode hoeft niet altijd in roodtinten te zijn. Ook aan de hand van bloemen kan je experimenteren met kleur. Voor de bloemen op onze tweede tafel koos ik voor gele accenten in de vorm van Acacia retinodes of in de volksmond; Mimosa. Dit is een vierseizoensbloem en is dus ook perfect te gebruiken tijdens de feestdagen. De gele bolletjes passen mooi bij de herfstige Eucalyptus in geel- en bruintinten en combineren leuk met het blauwgroene servies. Verder gebruikte ik witte Helleborus, een typische bloem van dit seizoen, ranonkels en lichtgele rozen. Als opvulmateriaal koos ik voor groen eikenblad en roodbruin geprepareerd eikenblad. Dit laatste legt de link tussen de roodbruine mokken en de rest van het servies.

Ga je dit jaar graag zelf aan de slag met een bloemstuk?

-Ga op zoek naar een leuk reservoir voor je steekschuim in de kringwinkel of op de rommelmarkt. Het hoeft niet al te groot te zijn, je kan een vrij imposant bloemstuk maken op een relatief kleine basis. Je reservoir staat wel best op een voet, zo ben je vrijer om te schikken en kan je ook nog wat takken laten afhangen.

-Ga op zoek naar originele materialen; een kale tak uit het bos kan een mooi accent vormen. Ook gedroogde bloemen, zaaddozen of herfstbladeren kan je in je bloemstuk verwerken.

-Experimenteer met kleur en vorm. Je bloemstuk mag best wild zijn. Begin daarom niet te dicht bij je basis te steken, anders krijg je al snel een klassiek en ‘bol’ bloemstuk. Probeer een asymmetrische vorm te bereiken door aan de ene kant wat takken te laten uitschieten en aan de andere kant wat meer te laten afhangen.

En vooral: have fun! Prettige feesten!

Styling: Stek & Minn Bloemen: Stek Printables & Fotografie: Minn Handgedraaid servies: Michelle Heylen van Atelier de Vonder Karaf en bijhorende glazen: Ferm Living bij Espoo Emaille servies, textiel, borden en bestek: eigen verzameling Locatie shoot: Kesselse Heide


  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

© 2017 by Stek