Jazz & Taart

Creativiteit en ondernemingszin, het zit misschien wel in mijn bloed, of ik heb het meegekregen van mijn grote zus! Hanne koos na haar universitaire studies (net als ik later zou doen) voor een heuse ommezwaai toen ze zang ging studeren aan de Jazz Studio in Antwerpen. De voorbije zes jaar gaf ze o.a. als zangdocente haar kennis en liefde voor muziek door aan haar leerlingen. En nu maakt ze weer een moedige keuze... Ze zegde recent haar lespraktijk in zijn huidige vorm op om terug meer als professionele Jazz zangeres aan de slag te gaan. Daar kan ik, als kleine zus, alleen maar fier op zijn! Samen met haar vriend en professioneel contrabassist Julien Fraipont startte ze o.a. het leuke project Jazz & Taart, en daar wil ik het vandaag over hebben! Ze beschrijven het als volgt, en ik kan het niet beter uitleggen:


"Zondagse Jazz - luisterconcerten. Enkele professionele muzikanten. Een klein, aandachtig, muziekminnend publiek. Een zelfgemaakt stukje taart. Een gezellige kop koffie. Een intiem huiskamergevoel. Dat zijn de ingrediënten voor Jazz & Taart. Welkom in onze living!"


In juli ging alweer de zesde editie door, voor de tweede keer intussen een zomereditie in de prachtige tuin van Juliens ouders in Waremme. Ik zorgde voor wat bloemen ter decoratie. Een tijdje geleden kocht ik op de rommelmarkt een oude houten bak met blauwe glazen flesjes. Voor de gelegenheid vulde ik deze met korenbloemen, gipskruid en dahlia's uit mijn pluktuin.


Tijdens deze editie kon het publiek luisteren naar (grotendeels) eigen composities van het Julien Fraipont Quintet met aan de contrabas Julien Fraipont, aan de trompet Nicolas Drici, aan de tenor sax Jordi Grognard, aan de piano Mathieu Dewit en aan de drums Gaspard Sicx. Gastmuzikanten waren Hanne Vansant (zang) en Julien Delbrouck (alt sax).

Met dank aan Jef Cools voor de mooie onderstaande foto's!

Tijdens de pauze konden we genieten van het zonnetje bij een tas koffie of thee én lekkere zelfgebakken taart door Julien en zijn mama.


Wil je op de hoogte blijven van de volgende edities van Jazz & Taart? Volg hun facebookpagina hier.

Meer info over het Julien Fraipont Quintet en speeldata vind je hier.

Ben je op zoek naar live muziek voor een evenement of (trouw)feest? Neem een kijkje op de website van JustJazz.

Bewaren


  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

© 2017 by Stek