Annelies + Lieven

Na menig bruidsboeket te maken voor andere bruiden en na talloze gesprekken met koppels over hun perfecte dag, was het in maart aan mij! Ik mocht helemaal mijn ding doen met ons eigen huwelijksfeest. Het gebeurde allemaal een beetje last minute (onze locatie lag eind december pas vast) én low budget, maar mooi en persoonlijk werd het! Het doel was een intiem feest (uiteindelijk kwamen er 75 gasten) op een unieke locatie die we helemaal zelf konden aankleden zonder pottenkijkers of personeel van buiten af. Daar kwam natuurlijk veel bij kijken en zonder onze lieve familie en vrienden was het ons nooit gelukt, maar het was het meer dan waard. We startten de dag met een intieme ceremonie, uitgewerkt en geleid door de momentvormgevers van Minn. We wilden graag even stilstaan bij de betekenis van de dag maar staan allebei niet graag in de belangstelling dus kozen ervoor om dit moment met ons twee te beleven. De dames van Minn zorgden ervoor dat we ons helemaal op ons gemak voelden en staken een prachtige en persoonlijke ceremonie voor ons in elkaar. Ik creëerde in een hoekje van de zaal een ceremoniebackdrop met als basis twee witgeschilderde wapeningsijzers. Dit paste mooi in de industriële setting van de zaal en diende tegelijk als een houvast voor de bloemstukken. Later op de dag konden onze gasten op het raster een briefje klemmen en fungeerde dit als boodschappenmuur.Toegegeven, kiezen welke richting je uit gaat met de bloemen voor je eigen bruidsboeket en feest is als bloemist niet makkelijk. Alleen al op de vraag wat mijn lievelingsbloem is heb ik steevast minstens drie antwoorden klaar, per seizoen dan nog. Ik besloot het mezelf wat makkelijker te maken door alvast seizoensgebonden te werken en ging o.a. voor ranonkels, anemonen, papavers, narcissen, bloesemtakken en krulhazelaar. Mijn bruidsboeket werd dan ook een echt lenteboeket. Lieven kreeg een stoere corsage met wat eucalyptus, een varen en een disteltje.Voor het avondfeest wilden we vooral een ontspannen en ongedwongen sfeer creëren. We werkten met lange robuuste houten tafels en klapstoelen, geen vaste plaatsen. Aan het grote raam maakten we een zithoekje met rotanmeubeltjes, een tapijtje en wat hangplanten.Voor de tafeldekking verzamelde ik borden in kringloopwinkels, allemaal verschillend maar wel met een gouden randje om wat eenheid te creëren. Ook het bestek verschilde maar de messen hadden allemaal een houten heft. Ik scheurde servetten uit een rol katoen en liet ze onder de borden over de tafelrand hangen. Hier en daar stonden wat witte stompkaarsen voor de gezelligheid. Op elk bord legden we een cadeautje voor de gasten. De inspiratie hiervoor kwam van een boek dat ik onlangs cadeau kreeg over de Victoriaanse betekenis van bloemen. We kozen 7 bloemen uit waarvan de betekenis bij ons paste en maakten zelf zakjes met zaadjes van deze soorten. Lieven maakte een pentekening van elke bloem en die printten we op kalkpapier met de Latijnse benaming en de Victoriaanse betekenis eronder. Een aantal van de soorten, zoals vergeet-me-nietje, moederkruid, Ammi en papaver, verwerkte ik ook in de vaasjes op tafel.Zoveel ideeën en mogelijkheden als je je eigen trouwfeest plant; ik besloot een paar DIY-projecten te kiezen en het daarbij te houden om het voor mezelf haalbaar te maken. Toch maakten deze details ons feest wat persoonlijker. Ik kocht voor de koffie bij het dessert bekers met deksels en kartonnen sleeves waarop ik onze initialen en datum stempelde. We maakten ook twee borden uit multiplex; een voor aan de inkom en eentje kwam op de dansvloer. Met kalkpapier traceerde ik de letters erop en deze werden ingekleurd met witte verf. Op het welkomstbord kwam één van de bloemen die Lieven tekende, op het bord aan de dansvloer een quote uit een liedje. Ook bij het buffet kwamen kleine houten plaatjes met vis, vlees en veggie op in hetzelfde lettertype. We vroegen namelijk aan al onze gasten om een schotel of kom eten mee te brengen. Dit 'potluck' concept werd zo'n succes dat iedereen 's avonds nog een potje met overschot mee naar huis kon nemen. Omdat ik altijd al eens een taart met bloemen wou versieren vroeg ik aan mijn zus om een 'naked cake' te bakken.


Fotografie: Tasja Van Rymenant Bloemen & Styling: Stek

Ceremonie: Minn Muziek: Just Jazz

Zaal: via Venyous

Verhuur stoelen en tafels: Café Marriage Prikkabels: Hotel Chevalier

Andere meubels en materiaal: eigen verzameling


  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

© 2017 by Stek